Tutkimustiedote 9.12.2020

 

Vastuullisuus on jatkuvasti yleistyvä trendi elintarviketeollisuuden parissa

Suuren elintarviketuottajan Valio Oy:n asenteet vastuullisuuteen ovat olleet jatkuvassa kehityksessä suuntana vihreämpi tulevaisuus. Hiilineutraalius on yksi yrityksen suurimmista tavoitteista, joka on nykypäivän yrityksille elinehto menestymisen kannalta. Kuluttajien jatkuvasti kasvava kiinnostus ympäristön hyvinvoinnista asettaa paineita yrityksille tuottaa vihreämpiä tuotteita ja ratkaisuita. Valio Oy on varautunut vaatimuksiin tehokkaasti panostamalla tuotteidensa vastuullisuuteen alkutuotannosta kaupan hyllyille asti.

Vastuullisuus on nykypäivänä paljon pinnalla ja aiheesta puhutaan niin kuluttajien kuin organisaatioidenkin piireissä. Elintarvikkeet ovat jokaisen ihmisen päivittäisessä elämässä mukana, joten elintarviketeollisuuden vastuullisuusperiaatteet ovat suuressa asemassa maapallomme hyvinvoinnin kannalta. Vastuullisuuden vaikutuksia on tutkittu laajalti useiden toimialojen näkökulmasta, mutta elintarviketeollisuuden vastuullisuuden vaikutuksia ei ollut vielä tutkittu toimialana tarkemmin.

Jotta yrityksen voivat saavuttaa vastuullisuuden mukanaan tuomat hyödyt tulisi tuotteita ja palveluita valmistaa ja tarjota huomioiden ympäristö, ihmiskunta ja talous. Huomioimalla nämä osa-alueet yritykset varmistavat toimintansa edistävän muun muassa ympäristön tilannetta ilmastonmuutoksen vaikutuksilta, suojelevan ihmisoikeuksia ja tukevan maan taloudellista tilannetta.

Tutkimuksessa selvisi Valio Oy:n tehneen vastuullisuuden eteen merkittäviä askelia jo useiden vuosien ajan, eikä vastuullisuuden huomioinnille näy loppua. Yritys panostaa tuotteidensa, työntekijöidensä ja tavarantoimittajiensa vastuullisuuteen ja keskittyy aidosti helpottamaan ilmastonmuutoksen vaikutuksia.

Tutkimus toteutettiin tarkastelemalla Valio Oy:n vastuullisuusraportteja, joista selvisi yrityksen asettaneen kestävää kehitystä tukevia tavoitteita vuosittain. Tutkimuksessa selvisi kuitenkin myös osa-alueita, joissa ilmeni vielä kehitettävää.

 

Lisätiedot:

Helmi Muukka, helmi.muukka@student.lut.fi

Helmi Muukka, kandidaatintyö: Yritysvastuun toteutuminen elintarvikealalla vuosien 2013 – 2019 välillä.  Case Valio Oy, saatavilla: http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2020091469438, LUT-Yliopisto

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tutkimalla työntekijöiden kokemaa muutosta voi todentaa yrityksen tekemän onnistuneen ulkoistuksen

Myös teknologiayhtiöiden konkurssin ennustaminen onnistuu klassisten tunnuslukujen avulla

Vastuullisella ja ympäristön huomioivalla sijoitusstrategialla on mahdollista saavuttaa ylituottoa