Tutkimustiedote 9.12.2020
Vastuullisuus on jatkuvasti yleistyvä trendi elintarviketeollisuuden
parissa
Suuren elintarviketuottajan Valio Oy:n
asenteet vastuullisuuteen ovat olleet jatkuvassa kehityksessä suuntana
vihreämpi tulevaisuus. Hiilineutraalius on yksi yrityksen suurimmista
tavoitteista, joka on nykypäivän yrityksille elinehto menestymisen kannalta.
Kuluttajien jatkuvasti kasvava kiinnostus ympäristön hyvinvoinnista asettaa
paineita yrityksille tuottaa vihreämpiä tuotteita ja ratkaisuita. Valio Oy on
varautunut vaatimuksiin tehokkaasti panostamalla tuotteidensa vastuullisuuteen
alkutuotannosta kaupan hyllyille asti.
Vastuullisuus on nykypäivänä paljon pinnalla
ja aiheesta puhutaan niin kuluttajien kuin organisaatioidenkin piireissä.
Elintarvikkeet ovat jokaisen ihmisen päivittäisessä elämässä mukana, joten
elintarviketeollisuuden vastuullisuusperiaatteet ovat suuressa asemassa
maapallomme hyvinvoinnin kannalta. Vastuullisuuden vaikutuksia on tutkittu
laajalti useiden toimialojen näkökulmasta, mutta elintarviketeollisuuden
vastuullisuuden vaikutuksia ei ollut vielä tutkittu toimialana tarkemmin.
Jotta yrityksen voivat saavuttaa
vastuullisuuden mukanaan tuomat hyödyt tulisi tuotteita ja palveluita valmistaa
ja tarjota huomioiden ympäristö, ihmiskunta ja talous. Huomioimalla nämä
osa-alueet yritykset varmistavat toimintansa edistävän muun muassa ympäristön
tilannetta ilmastonmuutoksen vaikutuksilta, suojelevan ihmisoikeuksia ja
tukevan maan taloudellista tilannetta.
Tutkimuksessa selvisi Valio Oy:n tehneen
vastuullisuuden eteen merkittäviä askelia jo useiden vuosien ajan, eikä
vastuullisuuden huomioinnille näy loppua. Yritys panostaa tuotteidensa,
työntekijöidensä ja tavarantoimittajiensa vastuullisuuteen ja keskittyy aidosti
helpottamaan ilmastonmuutoksen vaikutuksia.
Tutkimus toteutettiin tarkastelemalla Valio
Oy:n vastuullisuusraportteja, joista selvisi yrityksen asettaneen kestävää
kehitystä tukevia tavoitteita vuosittain. Tutkimuksessa selvisi kuitenkin myös
osa-alueita, joissa ilmeni vielä kehitettävää.
Lisätiedot:
Helmi Muukka, helmi.muukka@student.lut.fi
Helmi Muukka,
kandidaatintyö: Yritysvastuun toteutuminen elintarvikealalla
vuosien 2013 – 2019 välillä. Case Valio
Oy, saatavilla: http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2020091469438,
LUT-Yliopisto
Kommentit
Lähetä kommentti