Syvän toimittajasuhteen avulla pystytään hallitsemaan toimitusriskin syntymistä tehokkaasti elintarvikealalla.

 Tiedote 6.12.2020

LUT-yliopisto

 

Syvän toimittajasuhteen avulla pystytään hallitsemaan toimitusriskin syntymistä tehokkaasti elintarvikealalla. 

 

LUT-yliopistossa tehdyn kandidaatintutkimuksen mukaan  hyvällä toimittajavalintaa ja keskittymällä syviin yhteistyösuhteisiin saadaan johdettua organisaation riskienhallintaa tehokkaasti. 

 

Tutkimus keskittyi elintarvikealan toimitusriskien hallintaan ja kehittämiseen. Tutkielma toteutettiin kvalitatiivisena tutkimuksena ja tarvittava aineistoa kerättiin kahdelta kohdeyritykseltä haastatteluiden avulla. Haastatteluiden lisäksi tutkielmassa hyödynnettiin myös aiempaa tutkimusta. 

 

Tutkielman tavoitteena oli tutkia toimitusriskejä, riskienhallintaa, organisaation riskien johtamista ja toimittajasuhteita. Tutkielmassa keskityttiin Suomessa toimiviin yrityksiin. Tutkielman tarkoituksena oli selvittää, millainen vaikutus kumppanuussuhteella on toimitusriskien syntymiseen.

 

Riskienhallinta ja riskien tunnistaminen on osa organisaatioiden jokapäiväistä toimintaa. Riskienhallinnassa voidaan käyttää hyväksi ISO 31000 -standardia. Organisaatioissa tulisi viedä riskien johtaminen aina ihmisten johtamisen tasolle, jolloin voidaan kehittää ja varautua riskeihin entistä paremmin. 

 

Kandidaatintutkielma löytyy LUT-yliopiston julkaisutietokanta LutPub:sta sähköisenä helmikuussa tutkielman nimellä: Toimitusriskien hallinta kumppanuussuhdetta hyödyntäen.

 

Lisätietoja:

 

Aino Ripatti

 

aino.ripatti@student.lut.fi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tutkimalla työntekijöiden kokemaa muutosta voi todentaa yrityksen tekemän onnistuneen ulkoistuksen

Myös teknologiayhtiöiden konkurssin ennustaminen onnistuu klassisten tunnuslukujen avulla

Vastuullisella ja ympäristön huomioivalla sijoitusstrategialla on mahdollista saavuttaa ylituottoa