Syvän toimittajasuhteen avulla pystytään hallitsemaan toimitusriskin syntymistä tehokkaasti elintarvikealalla.
Tiedote 6.12.2020
LUT-yliopisto
Syvän toimittajasuhteen avulla pystytään hallitsemaan toimitusriskin syntymistä tehokkaasti elintarvikealalla.
LUT-yliopistossa tehdyn kandidaatintutkimuksen mukaan hyvällä toimittajavalintaa ja keskittymällä syviin yhteistyösuhteisiin saadaan johdettua organisaation riskienhallintaa tehokkaasti.
Tutkimus keskittyi elintarvikealan toimitusriskien hallintaan ja kehittämiseen. Tutkielma toteutettiin kvalitatiivisena tutkimuksena ja tarvittava aineistoa kerättiin kahdelta kohdeyritykseltä haastatteluiden avulla. Haastatteluiden lisäksi tutkielmassa hyödynnettiin myös aiempaa tutkimusta.
Tutkielman tavoitteena oli tutkia toimitusriskejä, riskienhallintaa, organisaation riskien johtamista ja toimittajasuhteita. Tutkielmassa keskityttiin Suomessa toimiviin yrityksiin. Tutkielman tarkoituksena oli selvittää, millainen vaikutus kumppanuussuhteella on toimitusriskien syntymiseen.
Riskienhallinta ja riskien tunnistaminen on osa organisaatioiden jokapäiväistä toimintaa. Riskienhallinnassa voidaan käyttää hyväksi ISO 31000 -standardia. Organisaatioissa tulisi viedä riskien johtaminen aina ihmisten johtamisen tasolle, jolloin voidaan kehittää ja varautua riskeihin entistä paremmin.
Kandidaatintutkielma löytyy LUT-yliopiston julkaisutietokanta LutPub:sta sähköisenä helmikuussa tutkielman nimellä: Toimitusriskien hallinta kumppanuussuhdetta hyödyntäen.
Lisätietoja:
Aino Ripatti
aino.ripatti@student.lut.fi
Kommentit
Lähetä kommentti